Jelmer Mommers (1987) is sinds mei 2015 fulltime correspondent Klimaat en Energie bij De Correspondent.

Je kunt hem uitnodigen voor een debat of lezing en je kunt hier al zijn verhalen lezen (als je lid bent van De Correspondent).

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor zijn nieuwsbrief (of bekijk het archief van verzonden nieuwsbrieven voor een indruk van zijn werk).

Volg Jelmer op Twitter

Jelmer werkte eerder als freelance onderzoeker en webredacteur voor weekblad De Groene Amsterdammer, onderzoeksplatform Investico en literair tijdschrift De Gids. Hij heeft communicatie en journalistiek gestudeerd in Groningen, studeerde daar cum laude af, en volgde een minor praktische filosofie bij de UvA.

Zijn journalistieke interesse ligt bij thema’s op het raakvlak van duurzaamheid, cultuur, politiek en economie. Hij is ervan overtuigd dat het klimaatprobleem om urgente actie vraagt en wil bij De Correspondent inspirerende verhalen vertellen om de transitie naar duurzaamheid te versnellen.

Jelmer schreef in zijn tijd bij De Groene mee aan een groot onderzoeksdossier over de fossiele energiehuishouding van Nederland en doet op dat vlak nog steeds onderzoek. Voor De Groene schrijft hij ook over andere onderwerpen, zo profileerde hij de Deense filosoof Søren Kierkegaard en onderzocht hij de opkomst van ethisch consumeren.

Bij De Correspondent ontwikkelde hij een toenemende fascinatie voor de psychologische en culturele aspecten van de energietransitie. Hij schreef uitgebreid over de klimaattop in Parijs, over de klimaatzaak, en over het einde van de wereld. In 2016 lanceerde hij een omvangrijk onderzoek naar Shell.

Jelmer won met zijn masterscriptie journalistiek de Villamedia scriptieprijs en won met zijn collega’s van de Onderzoeksgroep Energie & Klimaat de Aanmoedigingsprijs Onderzoeksjournalistiek van de VVOJ.

LinkedIn: jelmermommers
Mail: jelmer@decorrespondent.nl
PGP-sleutel: hier
Post: De Correspondent, t.a.v Jelmer Mommers, Weesperzijde 94, 1091 EK Amsterdam
KvK: 55474586