Scriptie beloond met Villamedia Scriptieprijs 2012!

in Publicaties

Uit het juryrapport:

In de categorie masterscripties won Jelmer Mommers (RUG) met ‘Autonoom in een onstuimig medialandschap’ over mediaonderwijs. Mommers constateert dat het steeds moeilijker wordt om de kwaliteit van informatie online te beoordelen en om bijvoorbeeld marketing van journalistiek te onderscheiden. Hij onderzocht vervolgens wat kinderen precies leren wanneer ze op school mediaonderwijs krijgen en komt tot de conclusie dat dit onderwijs nogal te wensen overlaat en met name nieuwsmedia buiten beschouwing laat. Ook zijn mediacoaches er vaak zelf niet voor toegerust.

De jury: ‘De schrijver heeft veel werk verzet en komt uiteindelijk tot een maatschappelijk zeer relevante ontdekking. Afgezien van de weinigzeggende foto op de omslag en de onduidelijke titel is de scriptie ook erg mooi vormgegeven. Goed geschreven, helder opgebouwd. De schrijver heeft het probleem diepgaand geanalyseerd en kan daardoor met waardevolle aanbevelingen komen. Een uitstekende scriptie!’

De scriptie is hier volledig te lezen, de prijsuitreiking is in januari samen met de uitreiking van de Journalist van het Jaar-prijs.

Zie ook tekst en uitleg over de scriptieprijs op de site van de RUG